Het Verzamelen van Rrtikelen Over Onderwijs

 

Basisprincipes, doelstellingen, strategieën en voordelen van Plant Layout

Plant lay-out wordt ook wel de ruimtelijke lay-out of in de fabriek. Lay-out is de manier waarop de plaatsing van productie-installaties met het oog op de effectieve en efficiënte productie te vergemakkelijken. Productie faciliteiten kunnen bestaan ​​uit machines, productie-apparatuur, materiaal vervoer apparaten, installaties en apparatuur en apparatuur die nodig is in het toezicht.
 

Een inrichtingsplan op basis van James Moore is het plan van de algemene lay-out van industriële installaties daarin, inclusief de wijze waarop het personeel zijn gestationeerd, warehouse operaties, het verwijderen van materiaal, en andere ondersteunende tools die in staat zal zijn om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken optimaal met de bestaande activiteiten door gebruik te maken van de bestaande voorzieningen in bedrijven, met een goede lay-out in het bedrijf, zal leiden tot impulsaankopen voor de consument.
 

1. Basisprincipes van Voorbereiding van de lay-out:
 Uitgangspunt in de inrichting zijn:
  • De totale integratie van de productiefactoren. Dus dat de lay-out van een geïntegreerde productie-eenheid is vereist voor alle factoren die van invloed het productieproces rnenjadi een grote organisatie. 
  • Minimale afstand van het materiaal te verwijderen. Het verwijderen van materiaal van een proces met een ander proces ve in de industrie kunnen worden bespaard door de afstand van verplaatsing.
  • Faciliteren van de stroom van het werk, wilde draaiende beweging (back tracking), een film knippen (cross beweging), en de beweging van het verkeer (congestie) te vermijden, met andere woorden het materiaal gezocht om over te gaan zonder onderbreking door de verstoring van de werkschema's.  
  • Tevredenheid en veiligheid, en zo een prettige werksfeer.  
  • Flexibiliteit, die in staat is om veranderingen in de technologie, communicatie en behoeften van de consument te anticiperen.
Om ervoor te zorgen fleksjbilitas, tegengehouden aanpassing (relayout) is een kleine verandering in de inrichting van de kamer, maar niet uit te sluiten van product design die het mogelijk maakt het veranderen van de lay-out in totaal. Opmerkelijk adalahrelayout en lay-out als er weinig verandering zal geen invloed hebben op het productieproces.
 

Doel van de plant lay-out is om de kosten te minimaliseren en de efficiëntie in de regulatie van alle productie-installaties en werk gebied te verbeteren, zodat het productieproces kan verlopen. Dit rendement kan worden bereikt met lagere productiekosten en transport binnen de plant,
 

2. Voordelen zijn onder andere fabriek indeling is als volgt:
  • Verhoog de hoeveelheid van de productie, zodat het productieproces vlot te laten verlopen, de berimpas op een grote output, kosten en uren van arbeid en minimum motor. 
  • Minder wachttijd, waardoor een goede balans belasting tijd de ene machine naar een andere machine, maar het kan ook de opbouw van te verminderen materiaal in het proces en wachttijd.  
  • Het verminderen van de materiaalafname proces en het minimaliseren van de afstand tussen de processen de volgende.  
  • Ruimtebesparing, aangezien er geen ophoping van materiaal in het proces en de afstand Tussen elk van de redundante machine zal de ruimte van het gebouw is niet vereist.  
  • Verkort de verwerking tijd, kortere afstand tussen machines of tussen een enkele handeling anderen.
  • Efficiënt voorzieningen gebruik van elementen van de productie, namelijk arbeid, machines en apparatuur.  
  • Vergroot de tevredenheid en veiligheid, waardoor een sfeer werkomgeving die veilig, comfortabel, ordelijk en netjes, om zo de controles te vergemakkelijken, vergemakkelijken de reparatie en vervanging van productie-installaties, de prestaties te verbeteren rnenjadi beter, en zal uiteindelijk de productiviteit te verhogen.  
  • Verminder de verwarring veroorzaakt door het materiaal wachten, de onnodige beweging, en het aantal snijpunt van de stroming in het productieproces (Kruispunt).

Comments :

0 comments to “Basisprincipes, doelstellingen, strategieën en voordelen van Plant Layout”

Post a Comment

Zoeken in deze blog

Populaire berichten vandaag