Het Verzamelen van Rrtikelen Over Onderwijs

 

Transformationeel Leiderschap Style

Het woord leiderschap is zeker niet vreemd aan onze oren, het woord transformationele waarschijnlijk niet bekend bij het oor de meeste mensen (als de transformator moet een hoop om te weten ... hehe). Nou ... de volgende zal enig begrip van transformationeel leiderschap door sommige deskundigen. 

Yulk (1994: 11) zegt dat het leiderschap (leiderschap) is het proces waarbij individuen invloed zijn op andere leden van de groep om organisatorische doelen te bereiken. Ondertussen volgens Robbins (2001) is een leiding tussen een persoon met een ander. Leiders zijn in staat om anderen te beïnvloeden om bereid te zijn samen te werken aan taken in verband met het bereiken van wat gewenst is. 

Een onderzoek lichaam in zijn onderzoek vond verschillende varianten van dit model voor het begrip leiderschap. Enkele kleine details zijn zeer nuttig in het theoretisch onderzoek en zoek een multifactorieel model van leiderschap, Bas, Yamarino, en Hater (in Corrigan et.al, 2002). In dit model van transformationeel leiderschap naar voren als een effectieve leider helpt de leden van de groep die ondergeschikt is aan de vorm van het programma te wijzigen en de behoeften van hun leden te ontwikkelen. Transformationeel leiderschap doelen bereikt door middel van charisma, inspiratie, intellectuele stimulans, en individuele aandacht voor de belangen van de ondergeschikten. 

In Bernard Bass (1990), transformationeel leiderschap is een vorm van leiderschap waarbij de leider is in staat om uit te breiden en te verbeteren werken interesse in hun ondergeschikten, de leiding systeem waarin de leiders in staat zijn triggeringsgevoeligheid en acceptatie van de corporate visie, missie en doelen, en waar de leiders controle hebben over hun ondergeschikten, zodat ondergeschikten- ondergeschikten zijn in staat om hun potentieel te onderzoeken voor de voortgang van elk bedrijf / groep. 

Volgens Burns (in Gardner en Strough, 2002). Transformationeel leiderschap in de andere zin is het proces van motiveren van ondergeschikten op een aantrekkelijke manier om de doelen en waarden te verbeteren. Transformationeel leiderschap wordt ook gedefinieerd en geïnterpreteerd als een visie voor de organisatie en vervolgens inspireren ondergeschikten om deel te nemen in het genereren van deze visie. 

Leiders vaak en eventuele correctie van de prestaties van hun ondergeschikten en de leider heeft volledige controle in het runnen van hun organisatie. Transformationeel leiderschap in dit verband het belang voor de overleving. Op basis van het onderzoek van Olga Epitropaki, het systeem blijkt dat transformationeel leiderschap:
  1. Kan een aanzienlijke verbetering van prestaties van de organisatie 
  2. Heeft een positieve invloed op de lange termijn verkoop en klanttevredenheid 
  3. Verbeter de organisatorische inzet van ondergeschikten 
  4. Verhoog het vertrouwen van medewerkers en het gedrag van ondernemingen (organizational citizenship Gedrag) 
  5. Verbetering van de werknemers tevreden met het werk en leiderschap 
  6. Verlaag de werkdruk en verbetering van het welzijn van de werknemers

Volgens Robbins (2001) transformationeel leiderschap is een leider die kan inspireren hun medewerkers beter prioriteiten van de voortgang van de organisatie in plaats van eigenbelang, met aandacht zowel voor werknemers en in staat zijn om het bewustzijn van haar medewerkers te veranderen in het kijken naar oude problemen op nieuwe manieren. 

Transformationeel leiderschap wordt gedefinieerd als die een verandering van leiderschap in organisaties. Leiderschap wordt ook gedefinieerd als een daad van leiderschap vereist de motivatie van ondergeschikten om te willen werken op hoog niveau doelen worden beschouwd als buiten zijn persoonlijke belangen op het moment. Transformationeel leiderschap zijn inderdaad geïnterpreteerd als ware leiderschap, want leiderschap is echt werken aan het doel van de handeling van de leiding van de organisatie naar een bestemming die nooit bereikt tevoren. (Locke in Yanto 2004).

Comments :

0 comments to “Transformationeel Leiderschap Style”

Post a Comment

Zoeken in deze blog

Populaire berichten vandaag