Het Verzamelen van Rrtikelen Over Onderwijs

 

Spijsvertering Beoordeling

Het menselijk lichaam is een ongelooflijk complex systeem. We hebben ongeveer een triljoen cellen, alles samen te houden ons going strong. Dat betekent dat ontelbare en ontelbare processen gebeurt elke dag om te doen wat wij leven noemen. We doen de meeste activiteiten, zoals ademhaling en denken zonder zelfs maar te overwegen hoe we ze doen, en toch doen we, ondanks de complexiteit die het mogelijk heeft gemaakt.

Dit complex dans van de chemie dat zich afspeelt in ons lichaam komt allemaal uit de voeding. We krijgen energie uit voedsel, en alle bouwstenen ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Dit proces begint in de mond waar onze tanden ons helpen rippen van voedsel in kleinere stukken die zal het makkelijker zijn af te breken. Het is ook bespat met speeksel, die vol is van enzymen die het voedsel afbreken op microscopisch niveau. Een is er gedaan, we slikken, waardoor het op onze slokdarm in onze maag. Daar wordt gemengd met zoutzuur sterk genoeg om een ​​branden in de huid. Het is een goede zaak onze maagwand is bedekt met slijm.

De maag bussen al dit voedsel en zuur en langzaam spuit kleine stukjes van het in de dunne darm waar het wordt geraakt met basen van de galblaas. Dit neutraliseert het zuur uit de maag, maar zorgt ook voor het eten naar afbraak. Enzymen zijn ook aanwezig om te helpen af ​​te breken koolhydraten, vetten en eiwitten in kleine stukjes genoeg om te passen tussen de cellen van de darm en in de bloedbaan. Dit duurt verscheidene uren in het levensmiddel langzaam geduwd door de dunne darm.

Wat er aan het einde, meestal afval, komt in de dikke darm. Dit is ook een lange buis die functioneert op dezelfde wijze als de dunne darm. Het verschil hier is dat er geen vertering van het voedsel komt, maar eerder de bal van voedsel dat nog overblijft, is vol met water, en dat is een verspilling. Dus het lichaam absorbeert het water als het langzaam beweegt langs de dikke darm totdat het tot het einde. Hierdoor wordt het afval steeds vaste totdat er wat water. Als je ziek bent soms is dit onderdeel niet goed werkt en je kunt nog altijd eindigen met zeer waterige diarree die we noemen.

Zodra het afval, dat nu bekend uitwerpselen, is door middel van de dikke darm, wordt het opgeslagen, en een signaal naar de hersenen die je stuurt naar de badkamer waar u het afval te verwijderen via je anus.

Comments :

0 comments to “Spijsvertering Beoordeling”

Post a Comment

Zoeken in deze blog

Populaire berichten vandaag